Piyano Dersi Ankara

Akademi Akcan
Akademi Akcan

Piyano Eğitimi

Piyano derslerimiz tamamen akademik metodlara dayalı ve evrensel ilkelere göre işlenmektedir. Piyano dersi temel düzeyde alınması gereken, akademik kapsamı en geniş, en kolay anlaşılan ve müziğin temel prensiplerine adaptasyon sürecinde en rahat kullanılan enstrümandır.

Akademimizde eğitimler modern çağın gerekliliklerine uygun biçimde olup, birebir eğitmen eşliğinde gerçekleşmektedir. Nota, solfej ve deşifre eğitimleri derslerimizin içeriğinde mevcuttur.

Piyano derslerine 4,5 yaştan itibaren, üst yaş sınırı olmaksızın hemen başlanabilir.

Yapılan bilimsel araştırmalar bireyin kuramsal zekasının olgunlaşması sürecinde enstrüman çalmanın çok büyük pozitif etkilerinin olduğunu göstermektedir. Yine bu araştırmalar kapsamında piyanonun en kolay adapte olunan ve özellikle çocuklar için tercih edilmesi en doğru olan enstrüman olduğu sonucunu ortaya konulmuştur.

Piyano yetişkinler için de çok olumlu sonuçlar göstermektedir. Adapte olunması en kolay enstrüman oluşu da piyanoyu tercih etmeniz için yeterli sebep olarak gösterilebilir.

6 yaşından itibaren piyano eğitimine başlanabilir.

Diğer Kurslar
About Us

Piyano, tuşlarına basıldığında, sahip olduğu karmaşık çekiçli mekanizma sayesinde tellere vurarak ses veren klavyeli çalgı. Yapım biçimi ile oldukça büyük ve kuyruklu (salon / konser / grand) adı verilen çeşitleri vardır. Piyano kelimesi İtalyanca “Güçlü ve Hafif sesli klavsen (harpsikord) – gravicembalo col piano e forte” den gelir. Pianoforte olarak adlandırılması da bundandır. Atası, klavsenden en önemli farkı, tuşa basarken uygulanan kuvvete göre çıkan sesin şiddetinin de aynı yönde değişken olmasıdır. Piyano çalan kişiye piyanist veya piyano sanatçısı denir. İlk tuşu La-0, son tuşu Do-8 olma üzere toplam 88 tuştan oluşur.

Normal piyano dışında kulaklıklı piyano da üretilmiştir. Bu piyanonun kulaklığını kulağınıza değiştir takınca, dışarıdakiler (kulaklık takmayanlar) ses duymaz böylelikle komşularınız rahatsız olmayacaklar. İlk Piyano 1700 lü yıllarda Floransa’da Bartolommeo Cristofori tarafından yapıldı. Cristofori’nin en büyük başarısı, piyanonun temel mekanik sorunu olan, çekicin tellere vurması anında sesin çekicin etkisi ile sönümlenmemesi ve çekicin çok çabuk bir şekilde tellerden ayrılarak notanın yeniden çalınabilmesi sorununa bir çözüm üretmesidir. Öldüğü 1732 yılına dek 20 civarında piyano üretti. Fransız Marius’un bu çalgıya katkısı, tokmaklı klavseni bulmak oldu. Saksonyalı Silbermann ise, Schröter’in çekiç sistemini geliştirdi ve Bach’ın da değerli öğütlerinden yararlanarak, klavyenin tüm ses genişliğinde eşit bir ötüm elde etmeyi başardı.

Augsburg’ da org yapımcısı Johann Anderas Stein (1728-1792) Alman veya Viyana usülü denen mekanizmalı piyanolar meydana getirdi. 1789’da Stein, ayrıntıları belirtmek için kullanılmakta olan dizliklerin yerine pedal koydu. Andreas ve torunu Johann Baptist Streicher (1796-1871), piyanonun yapısını (Beethoven’in arzusu üzerine) daha sağlamlaştırdı ve ikinci bir otum kapağı ekleyerek daha dolgun bir ses sağladı. Piyano sanayinin gerçek kurucusu Alman Zumpe’dir. Kendisi “kılavuzlu” denen mekanik piyanoyu gerçekleştirdi. İlk düz piyanoyu, 1789’da İrlandalı William Southwell yaptı. Sebastian Erard 1822’de piyano yapım tekniğini geniş ölçüde etkileyen bir yenilik getirdi (ikili itme dilleri). Henri Pape, çapraz tel ve keçeli çekici buldu. James Thom, ekleme demir çatıyı kurdu. Bu çalgı, büyük bestecilerin en yakını olmuştur, dolayısıyla bu çalgı için verilen bestelerin sayısı ciltler tutar.

Piyanistler, diğer çalgıları çalanlara nazaran, çıkaracakları sesleri piyano üzerinde hazır bulurlar” gerekçesiyle, küçük yaştan (altı-on) başlayarak, öğrenebilecek çalgılardan birisidir. Hatta günümüzde çok daha küçük yaşlara yönelik piyano eğitimi verilebilmektedir.

İletişim Bilgileri

Bize Ulaşın

Kurslarımız hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

  • Adres

    Yıldız Hilal Mahallesi Hollanda Caddesi 686 (73) Sokak No:3, Çankaya/ANKARA

  • E-posta

    Mail: bilgi@akademiakcan.com

  • Telefon

    Şimdi Arayın: +90 (312) 440 57 27

  • Çalışma Saatleri

    Pazartesi - Cuma: 09.00 - 19.00

    Cumartesi & Pazar: 09.00 - 20.00

Size Ulaşalım

Yıldızlı alanlar zorunludur *

    Şimdi Arayın